2006/09/14

Typochondria - Levelek


szeptember 7-26 között tekinthető meg a kiállítás az Aranytíz Művelődési Központban (Budapest, V. Arany János utca 10.), a kiállítást a TypoSzalon (Magyar Tipográfusok Társasága rendezte.
A kiállításra való felhívást januárban tették közzé:
"Általában – és nem csak decemberben – mindnyájan szeretünk levelet kapni. Postán, és egyre inkább e-mailként is:
L E V E L E K
ezzel a címmel indítja el a Typoszalon második pályázati felhívását. Tét nincs, díj nem lesz. De reméljük lesz egy újabb ígéretes anyag, amellyel közösen, ismét bemutatkozhatunk! A Typochondria – Utazás – bécsi, budapesti és szegedi kiállítása után, idén ezzel a témával hirdetjük és várjuk a jelentkezőket, hogy lehetőleg A/3 méretû fekvő, alapvetően tipográfiai karakterű munkáikkal (amelyek elkészítésénél természetesen bármely fotós-grafikus, manuális-számitógépes megvalósítást lehetségesnek képzelünk) egy-két, a címre rímelő, értő vagy értető saját, vagy más (irodalmi, esztétikai, történeti, technikai stb. tárgyú) gondolatait jelenítsék meg…
Írjatok tehát egy tipo-levelet!"


Bevallom, tőlem távol állnak az ilyen feladatkiírások és az erre készült megoldások is. Valamiféle identitás-zavart tükröznek, amikor egy tipográfus egy pillanatig képzőművész szeretne lenni. De azért tessék csak elmenni és megnézni. A TypoSzalon oldalára is felkerült az anyag (és az előző Utazás című kiállítás anyaga is).
Link: TypoSzalon

Nincsenek megjegyzések: