2007/10/08

graphifest


Idén debütál a tervezőgrafikusok és tipográfusok seregszemléje, a Magyar Grafikai Stúdiók Egyesülete, a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT) és a Design Terminál Kht. szervezésében.

Helvetica díjátadó és kiállítás megnyitó
A Helvetica betűtípus megalkotásának 50. évfordulója alkalmából a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT) által meghirdetett pályázatra műfajbeli megkötések nélkül, a betűcsaládhoz kapcsolható plakáttal, emblémával, kiadványokkal, tipográfiai és autonóm alkotásokkal egyaránt lehetett nevezni. A legkiemelkedőbb 50 pályaműből rendezett kiállítással egy időben a MATT szakmai napot is tart, ahol a neves grafikusok előadásai mellett levetítik Gary Hustwit: Helvetica című dokumentumfilmjét.

Aranyrajzszög díjátadó és kiállítás megnyitó
A Magyar Grafikai Stúdiók Egyesülete ebben az évben is meghirdette Aranyrajzszög díj pályázatát. Idén az első Graphifest keretében kerül sor az egykori Titán rajzszög mintájára aranyból készült díj átadására, amelyet a szakma jeles képviselői ítélnek oda öt kategóriában. Ezzel egy időben nyílik meg a pályázatra beérkezett munkákból rendezett tárlat, amely minden évben nagy számú érdeklődőt vonz, és ezzel az egyik legkiemelkedőbb kulturális eseménnyé avatja a tervezőgrafikusok legfontosabb hazai seregszemléjét.

Gödör Klub: 2007. október 9., kedd 19 óra
Nyitva: 2007. október 10–26., hétfő-vasárnap: 14:00-23:00

Nincsenek megjegyzések: