2007/10/10

mr válaszlevél II. (4)

Előzmények:
A MATT nyílt levele
mr válaszlevél (1) + megjegyzések
mr válaszlevél (2) + kritika
mr válaszlevél (3) + kritika
matt válaszlevél

Levelek a MATT oldalán


És akkor megérkezett a .... zrt. válasza. A képre kattintva nagyobb méretben olvasható a levél:Ugyanebben a szellemben érdekes dolgokat olvashatunk a ........ honlapján a ... arculat menűpont alatt (rögtön a főoldalról is elérhető). Ez és csak ez olvasható itt az arculatról. Idézet következik:

"MR Arculat


A Magyar Rádió zrt. és adóinak elnevezése, logói, és a kapcsolódó reklámszlogenek (külön – külön és együttesen is, „Megjelölések”) a Magyar Rádió zrt. kizárólagos tulajdonát képezik, illetve azok kizárólagos használója a Magyar Rádió zrt.
A Megjelölések bármilyen célra történő felhasználása az MR zrt. kifejezett írásbeli engedélye nélkül nem megengedett.
Az engedélyezett felhasználástól való eltérés, valamint a nem méret- és szín azonos felhasználás, a reklámszlogenek eltérő feltérő feltüntetése tilos.
A felhasználó a Megjelöléseket engedély hiányában, illetve az engedélyben foglaltaktól eltérően nem használhatja, nyilvánosságra nem hozhatja, harmadik személynek semmilyen jogcímen át nem adhatja.
Az engedélyezett felhasználás esetén, a Megjelölések megjelenítését, vagy bármilyen nyilvánosságra hozatalát megelőzően, a felhasználó köteles bemutatni, az MR zrt. Kommunikációs Irodájának (telefon: 328 -7057, E-mail: gal.erika@radio.hu), hogy a Megjelölést milyen formában, hol, hány példányban kívánja megjeleníteni, nyilvánosságra hozni.
A Megjelölések megjelenítésére, vagy bármilyen nyilvánosságra hozatalára, a Kommunikációs Iroda (24 órán belüli) írásos jóváhagyását követően kerülhet sor.
Az engedély nélküli, vagy a fenti szabályozástól eltérő, jogosulatlan felhasználásért a felhasználó teljes körű vagyoni és nem vagyoni kártérítési felelősségén túlmenően a hatályos jogszabályok szerint is felel.
A logók felhasználásával kapcsolatban kérjük, forduljon a Kommunikációs Irodához ( pr@radio.hu)."


Forrás: .... zrt. honlapja


És ez a kép fogad ezen az oldalon (a képre kattintva eredeti méretben és felbontásban tekinthetjük meg az eddigiektől teljesen eltérő elrendezésben és arányokban megjelentetett logókat):


Tekintsük ezt méret- és szín azonos felhasználásnak? Ezt csak azért kérdezem, mert például a .... honlapjáról letölthető dokumentumok: árlista (pdf) vagy az Általános szerződési feltételek (pdf) alján mintha más sorrendben és arányban lennének a logók, más rendezési elv szerint. Így:(A képre kattintva eredeti méretben és felbontásban tekinthetjük meg a dokumentumok alján szereplő logókat.)

4 megjegyzés:

Vinkli írta...

"a reklámszlogenek eltérő feltérő feltüntetése tilos."

Vajon ez mit is jelenthet?

csordi írta...

Mégis van a kabaré a rádióban. Sőt cirkusz is, annak minden kellékével és szereplőjével. Ezért aztán a bohócok sem hiányozhatnak.

Bence írta...

nagyon-nagyon durva ez a társaság. Csalódtam kicsit az angol designer-szcénában is emiatt az egész történet miatt.

Kálmán & Julcsi írta...

Sajnos a mai napig nem tudom eldönteni, hogy ezen sírjak vagy nevessek.