2006/09/09

Tipokert


Ahogy már az egyik kommentben is olvasható, tegnap elindult a Tipokert projekt.
A Tipokert „már megint egy Tipográl projekt”, amelynek az a célja, hogy összefogja a magyar grafikai–tipográfiai híreket és blogokat. Hasonló a zin.hu-hoz, csak kicsiben...
Idézet a tipográl.hu oldalról:
Nagyon jó, ha az ember nyaral, és közben nem a gép közelében ül, mert ilyenkor jobban észreveszi a fejében futkározó gondolatokat. Például azt, hogy jó lenne, ha a tipográfusoknak is lenne egy bloggyűjtő oldala, mint ahogyan a web.zin.hu vagy a marketing.zin.hu működik. (Tényleg, miért is nem a Wish-nél fejlesztet mindenki?)
Szóval röviden ennyi a Tipokert megszületésének a története. Tegnap ért véget a szabadságom, úgyhogy ma reggel hivatalosan is elindult Magyarország legjobb tipográfiai blogjainak közös gyűjtőoldala. Na jó, azoknak a tipográfiai blogoknak az oldala, amelyeket én ismerek.
A blogok és a hírek óránként frissülnek, ez utóbbiak a Tipográl.hu-n is látható Tallózó rovat anyagát tartalmazzák, egyelőre technikailag így volt egyszerűbb megoldani. Valószínűleg talán a fordított irány lenne az ideális, de ezt majd később.
Addig is bönge-bönge, mindenki próbálgassa a Tipokert-et…

1 megjegyzés:

peacay írta...

Italian calligraphy - maybe you will be interested?